Ποιοι είμαστε

Ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται στην πόλη της Καλλιθέας από το έτος 1983 ως Αθλητική Ένωση Καλλιθέας Τζιτζιφιών (Α.Ε.Κ.Τ.) διαθέτοντας τμήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Με αξιόλογη και αξιοζήλευτη πορεία των τμημάτων υποδομής και του ανδρικού μας, όπου έφτασε έως τη Β΄ Εθνική. Έπειτα από συνεργασίες με άλλους συλλόγους της πόλης μας, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν, το 2010 επαναδραστηριοποιηθήκαμε πλέον ως τη γνωστή σε όλους Αθλητική Ένωση Καλλιθέας, διαθέτοντας τμήματα μπάσκετ και αντισφαίρισης.

Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Ομάδα πρότυπο

αναπτύσσουμε αθλητική συνείδηση... επενδύουμε στη νεολαία

Τα τμήματα υποδομής καλαθοσφαίρισης της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ θα ξεκίνησουν και για την φετινή περίοδο λειτουργίας τους το μεν ΑΝΔΡΙΚΟ στις 27 Αυγούστου 2018, τα αγωνιστικά τμήματα ΕΦΗΒΟΙ και ΠΑΙΔΕΣ στις 28 Αυγούστου 2017 και τα υπόλοιπα τμήματα ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ, ΜΙΝΙ, ΠΡΟΜΙΝΙ, ΤΖΟΥΝΙΟΡ Α΄, ΤΖΟΥΝΙΟΡ Β΄και ΤΖΟΥΝΙΟΡ Γ΄ από τις 3 Σεπτεμβρίου 2017. 

Η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Α' Κατηγορία της οικείας ένωσης και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην λειτουργία των τμημάτων υποδομής της. Ο παραπάνω σύλλογος διατηρεί την μικρότερη μηνιαία συνδρομή, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της εποχής μας, έχει δε στα τμήματά του καταξιωμένους προπονητές για την εκμάθηση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών που συμμετέχουν.

Φέτος ανεβάζουμε τον πήχη και τις προσδοκίες όλων όσων είναι κοντά μας και θέλουν να έρθουν κοντά μας, υπάρχει όραμα, οργάνωση και αγάπη. 

Το προπονητικό μας πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της κάθε ηλικίας, με κοινές και αδιαπραγμάτευτες αρχές την έμφαση στα βασικά του αθλήματος και τη δημιουργία ολοκληρωμένων και ηθικών αθλητών.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από προπονητές - δασκάλους και γυμναστές, εξαιρετικά έμπειρους και εξειδικευμένους στις μικρές ηλικίες, ενώ η διαδικασία μάθησης βιώνεται από τους μικρούς αθλητές ως μια κοινή πορεία εξέλιξης από τα τμήματα των Junior έως την Ανδρική ομάδα. 


Προπονητική Ομάδα

Εφηβικό: Σωκράτης Παπαζαφειρόπουλος

Παιδικό: Βαγγέλης Καβάσιλας

Παμπαίδες: Δημήτρης Λαζαρίδης

Μίνι: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Προμίνι: Πέτρος Πλουμίδης

Προμίνι & Junior: Γιώργος Μούστα

Συν. Γυμναστής: Δημήτρης Λιατάκης

Τεχνικός Διευθυντής: Βαγγέλης Δεγαϊτας

Υπεύθυνος Προγράμματος: Νίκος Κοψιάς

Την όλη πρoσπάθεια, στηρίζει η δημοτική αρχή αλλά και διάφορες εταιρείες και επιχειρήσεις της περιοχής και της πόλης μας ευρύτερα. Επίσης είναι άξιο αναφοράς ότι ο σύλλογος συνεργάζεται με τον γνωστό αθλίατρο - ορθοπεδικό της πόλης μας κ. Γιάννη Τσαπακίδη, ο οποίος είναι κοντά στους αθλητές σε κάθε τους πρόβλημα. Οι προπονήσεις διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, στα ανοικτά γήπεδα ΠΕΡΟΝΙΑ και το Ανδρικό στο κλειστό ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΙΦιγενείας). 

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις εγγραφές παιδιών αλλά και για την λειτουργία του συλλόγου απευθύνεστε στη Γραμματεία του Συλλόγου μας (Αχιλλέως & Κρέμου, Καλλιθέα, ανοικτά γήπεδα Περόνια, τηλ. 210-9415804), που από τις 23 Αυγούστου 2017 θα λειτουργεί από Δευτέρα - Παρασκευή 18.30-21.00, καθώς και στο mail μας aekallitheasbc@gmail.com.

Επίσης, μεγάλη πηγή ενημέρωσης για τα νέα της Ομάδας είναι τα site της www.kallitheabc.com ,  www.kallitheabc.gr , καθώς και η σελίδα της στo facebook  Kallithea Bc και η ομάδα στο fb Αθλητική Ένωση Καλλιθέας Ομάδα Μπάσκετ ΑΕΚΤ.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να εμπιστευθείτε την άθληση του παιδιού σας στην Αθλητική Ένωση Καλλιθέας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΙΒΙΛΤΙΔΗΣ          ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΟΛΗ


H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!


Τεχνικό Επιτελείο Καλλιθέας

ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 

Προπονητής Ανδρών & Παίδων Καλλιθέας


Προπονητής επί 27 έτη

Δίπλωμα Α' Κατηγορίας

Μέλος ΣΕΠΚ

Συμμετοχή σε καμπ των Εθνικών μας ομάδων


Επί 2ετιας υπεύθυνος αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΚΑ
Προπονητής Ανδρικού Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2016- 

Σωκράτης Παπαζαφειρόπουλος

Προπονητής ΕΦΗΒΩΝ Καλλιθέας


Δημήτρης Λαζαρίδης

Προπονητής ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Καλλιθέας & Αρχηγός των Ανδρών

"Αθλητής Ακαδημιών και Αντρικού ΑΕΚΤ, άνοδος Γ' Εθνική 1997-2004, αθλητής Ανδρικού ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ 2005-2009 άνοδος Γ' Εθνική, αθλητής ανδρικού ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ άνοδος Γ' Εθνική 2009-2013, αθλητής ανδρικού Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ άνοδος Α' ΕΣΚΑΝΑ 2013-
Προπονητής Α.Ε. Καλλιθέας (Ακαδημίες 2016-)"

Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Προπονητής ΜΙΝΙ Καλλιθέας

"Αθλητής Ακαδημιών Πανιωνίου για 5 έτη
(Χρυσό Πανελλήνιο Παίδων 2012, Χρυσό Πανελλήνιο Εφήβων 2014)
Προπονητής Πανιώνιος (Ακαδημίες) 2014-2016"

Γιώργος Μούστα

Προπονητής Προμίνι & Τζούνιορ και παίκτης των ΑΝΔΡΩΝ Καλλιθέας

"Αθλητής Ακαδημιών Πανιωνίου για 9 έτη

(Χάλκινο Πανελλήνιο Εφήβων 2008)
Προπονητής Πανιώνιος (Ακαδημίες) 2007-2016" 

Πέτρος Πλουμίδης

Προπονητής ΠΡΟΜΙΝΙ Καλλλιθέας